Login

Jelszó alap helyzetben nincs, ezt a Setup menüben lehet megadni. Jelszó helyes megadása után az admin menü jön elő. A DeviceID beírásával az eszköz belső tárhelye formattálódik, gyári állapotba kerül. Az aktiváló kód beírásával lehet teljes értékűvé tenni a firmware-t. Ez esetben köszönöm a támogatást.


Admin

Sikeres login után kerül elő, visszalépni nem lehet. Az ablakot se szabad becsukni, mert bejelentkezve marad. Módosítások elvégzése után az Exit gombbal kell kilépni.
Itt lehet fájlokat feltölteni. Delete Websocket a flasban eltárolt adatokat törli.


Info

Itt található a DeviceID, ez kell a tárhely formatálásához és a firmware aktiválásához. Aktiválás nélkül 100 indítás engedélyezett, ennek száma a firmware státusznál látható.


Browser

Nagyjából egyértelmű, fájlok feltöltése/letöltése/törlése. Kattintásra megnyílik a fájl. Szabad helyre figyelni, a Browser felső sorában látható. Üresen ~2Mb. Ha nincs index.html feltöltve, egyből az admin menü jön be. Ez weboldal készítése közben jön jól.


Debug

Debug módban kipróbálhatók a parancsok, az eredmény középen jelenik meg. Itt kiküldi az értelmezhetetlen beküldött cuccot is, ezt csak bejelentkezett állapotban. Érdemes kipróbálni több felcsatlakozott kütyüvel egyszerre. Soros porton (Termite.exe, 57600) is lehet parancsot beküldeni, neki köszönhetően.


Setup

Itt Admin jelszót lehet cserélni, üzemmódot választani. A HTML port változtatása néha jól jöhet. Itt lehet megadni az IDIP URL-t ami a távoli eléréshez kell. Led alapban a Wemos D1 mini beállítása, de változtatható. A MAC mókolása is hasznos lehet. A végén nem elfelejteni menteni!


Access Point mode

Wifi hotsoptot csinál. Captive módban a kapcsolódott eszköz feldob egy üzenetet, amire kattintva egyből beadja az index.html oldalt. Hogy ez működjön, az IP-nek 8.8.8.8 kell legyen. A redirect mezőbe írt URL jelenik meg a címsorban. Ha üres, az eszköz IP címe látható. Captive módban minden helyesen beírt HTTP:// kezdetű URL-re az index.html a válasz.


Kliens mód

Egy routerre csatlakozik az eszköz. DHCP nincs, meg kell adni a router IP címét a Gateway mezőbe. Az IP címnek tartományon belül kell lenni. Csatlakozott eszköz böngészőjének címsorába írva az IP címet az index.html jön be.


Extender mód

Ebben a módban a router hatótávja növelhető. Router SSID a kiterjeszteni kívánt router, a New SSID lesz az új hálózat. Egyszerre max 4 kliens csatlakozhat az így létrehozott hálózatra. A routerre automatikusan csatlakozik, az IP beállítások az új hálózatra vonatkoznak. Az index.html ebben az esetben is a beállított IP címen érhető el.